Spring naar content

Social media marketing

Wij gaan jou niet vertellen dat je actief moet zijn op social media als bedrijf. Dat weet je zelf waarschijnlijk ook wel. En je bent niet de enige, want het krioelt van de bedrijven op de sociale platformen. Juist dat maakt het een gigantische uitdaging voor jou om op te vallen. Challenge accepted! Wij gaan graag met jou op zoek naar een social media strategie waarmee jij de show zal stelen. En met de uitvoering ervan helpen onze specialisten je ook graag!

SOCIAL MEDIA STRATEGIE = BOVEN DE BOMEN IN HET BOS UITSTEKEN

Consumenten ontvangen vandaag de dag ontelbaar veel prikkels, en social media heeft daar een groot aandeel in. Ze zien vaak door de bomen het bos niet meer, dankzij alle communicatie-uitingen (van onder andere bedrijven) die op hen afgevuurd worden. Wil jij opvallen bij jouw doelgroep? Dan zul je boven al die bomen uit moeten steken met spraakmakende content die scoort bij jouw doelgroep. Samen met onze digital marketing agency zul je aan de hand van een sterke strategie ontdekken wat voor soort content dit is en hoe je deze het beste kunt inzetten.

Social media strategie bij TO BE FOUND =

Wij zetten graag samen met jou een dijk van een social media strategie neer. Hoe doen we dit? Nou, door in ieder geval deze onderdelen erin op te nemen:

 1. Doelstellingen
  Wat wil je bereiken met je social media? Hoe kun je dit omzetten naar meetbare doelen?
 2. Doelgroep
  Wie is je doelgroep? Wat vinden zij interessant? Wat speelt er bij hen? Op welke kanalen zijn zij het meest actief.
 3. Contentplan
  Wat zijn interessante onderwerpen voor je doelgroep? Wat speelt er bij hen? Wat voor soort content vinden zij interessant (video/blog/infographic)? En hoe frequent wil je content gaan delen? Hierbij maken we gebruik van het HHH-model van Google.
 4. Promotie
  Via welke kanalen/middelen ga jij je zakelijke social media promoten en onder de aandacht brengen bij je doelgroep? Lees meer over social media advertising!
 5. Analyseren en optimaliseren
  Eenmaal aan de slag met social media? Dan is het belangrijk om wekelijks/maandelijks KPI’s te meten en zo resultaten te analyseren.

Het HHH-model van Google

Wij ontwikkelen ons eigen contentplan en dat van onze partners altijd volgens het HHH-model van Google (Hero, Hub en Hygiene). Wat houdt dit model in? We leggen het kort maar krachtig aan je uit.

Hygiene content

Deze content plaats je het vaakst en misschien wel dagelijks. Met je hygiene content speel je in op veelgestelde vragen en zo trek je nieuw publiek aan. Voorbeelden van hygiene content zijn tutorials, handleidingen, blogs met tips, infographics, of content die antwoord geeft op veelgestelde vragen. Je laat met hygiene content vooral zien ‘wat’ je doet, en uit hiermee dus ook de ‘what’ uit de Golden Circle van Simon Sinek. Door goed actief te zijn met hygiene content, scoor je punten bij de verschillende Social media algoritmes. Lees hier hoe dat zit bij het nieuwe algoritme van Instagram.

Hub content

Hub content komt minder vaak, maar wel regelmatig terug in je planning. Hierin komt je ‘how’ tot uiting, als we het hebben over de Golden Circle. Denk hierbij aan een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf. Dit kan in allerlei contentvormen gegoten worden, zoals een blog, een vlog, of zelfs alleen al een toffe foto van je bijvoorbeeld je team met een mooie short copy die iets vertelt over hoe jullie werken.

Hero content

Tijd om de held uit te hangen! Iets wat veel mensen een keer in de zoveel tijd graag doen, maar wat niet enorm vaak gebeurt. Hero content staat dan ook maar eens in de zoveel maanden op je contentplanning. Het is content waar veel werk in gaat zitten en die zó goed is dat het wel eens viral zou kunnen gaan. Hero content wordt vaak uitgewerkt in een video en het is belangrijk dat jouw merkidentiteit erin terugkomt (de ‘why’ uit de Golden Circle).

De kracht van social media marketing

Hebben we een sterke strategie voor jouw bedrijf ontwikkeld? Dan kunnen we starten met de uitvoering ervan. Dit is het deel waar de specialisten van ons content creatie bureau helemaal in hun element zijn. Als we samen aan de hand van een doordachte strategie spraakmakende content gaan delen op jouw kanalen, dan kan dat zomaar eens de volgende gevolgen hebben voor jouw bedrijf:

 • Veel gerichte bezoekers die naar je website leiden;
 • Leads die beslissen om met jouw bedrijf in zee te gaan;
 • Je voorziet jouw doelgroep van informatie waar zij écht wat aan hebben;
 • Je verbindt jouw doelgroep aan je merk, waardoor je fans creëert;
 • De zoekposities in Google stijgen door het optimaal inzetten van social media netwerken.

Wil jij social media niet inzetten om jouw product of dienst te verkopen, maar om op te vallen bij potentiële werknemers? Verdiep je dan eens in employer branding

De show stelen op elke social media timeline?

Amber van Belicio Cheats
“Ik werk ontzettend graag samen met TO BE FOUND, het zijn super vriendelijke heren die snel schakelen wanneer je iets nodig hebt! Bij het optimaliseren van de webshop hebben ze enorm veel sterke punten aangedragen die zorgen voor veel betere verkoop. Van niet vindbaar of slecht vindbaar op het internet naar een nummer 1 positie op internet is natuurlijk helemaal wat je wilt!”

Weten hoe andere klanten ons hebben ervaren? Lees hier meer cases

FAQ

Social media marketing is het inzetten van social media platformen om producten, diensten, bedrijven of websites te promoten onder specifieke doelgroepen.

Een social media marketing bureau helpt je bij het opzetten van een social media strategie, waarmee je meer gerichte bezoekers naar je website leidt, bijdraagt aan je SEO strategie en je jouw doelgroep verbindt aan je merk.

Social media advertising is het promoten van jouw product of dienst onder een specifieke doelgroep, die zeer waarschijnlijk geïnteresseerd is in jouw product of dienst. Met social media advertising bouw je online reputatie op, vergroot je de betrokkenheid rondom jouw merk en creëer je een relatie met je volgers.

Met social media marketing trek je veel gerichte bezoekers naar je website en kan je jouw klanten van waardevolle informatie voorzien. Bovendien werft respectievelijk 40%, 43% en 65% van de b2b bedrijven leads en nieuwe klanten via Twitter, Facebook en LinkedIn. 55% van de b2b bedrijven werft klanten via een eigen blog, dat gedeeld kan worden via social media.

In een social media training van TO BE FOUND leer je van onze social media expert alles over het ontwikkelen van een social media strategie, social monitoring en het opstellen van een social media plan. De training is er volledig op gericht dat jij zelf de verantwoordelijkheid kunt nemen voor social media marketing en je met de aangereikte handvatten direct zelf aan de slag kan.

TO BE FOUND is gespecialiseerd in social media marketing en neemt de strategievorming, monitoring en social advertising uit handen. Doordat wij deze verantwoordelijkheid dragen kan jij jouw tijd effectiever verdelen en ben je er zeker van dat je het maximale uit social media haalt.