Het verhaal van Stroomlijn vertalen naar LinkedIn

Stroomlijn
Home > Cases > Stroomlijn
Stroomlijn

Stroomlijn heeft een documentaire gemaakt met als doel een beweging op gang te brengen om duurzame mobiliteit in de Drechtsteden (en landelijk) te bevorderen. Deze documentaire van 25 minuten belicht de cruciale vraag: “Hoe krijgen we de inwoners van de Drechtsteden uit de auto en kiezen voor duurzame, toegankelijke vervoersopties?” We streven naar interactie en samenwerking met beleidsmakers, gemeenteraden, wethouders, en het brede publiek om samen te werken aan een duurzame toekomst.

Online marketing = uit je jas groeien

Doelstelling

We hebben als doel om een sociale media strategie te creëren die de documentaire onder de aandacht brengt, discussie stimuleert, en de basis legt voor een gezamenlijke inspanning om duurzame mobiliteitsoplossingen in de Drechtsteden (en Nederland) te implementeren. Aan TO BE FOUND de taak om deze documentaire onder de aandacht te brengen.

Team slaat op gong

Campagne aanpak

Allereerst was het enorm belangrijk om te achterhalen waar Stroomlijn nou écht voor staat. Wat willen ze uitstralen en op welke manier willen ze dat doen? De volgende stappen zijn doorlopen om alles zo goed mogelijk te stroomlijnen.

Gezamenlijke kick-off

In een kick-off met zijn 5en hebben we het uitvoerend gehad over de missie van Stroomlijn. Wat willen jullie precies bereiken, wie willen jullie aanspreken en op welke manier willen jullie dat doen?

Inventarisatie

Na de kick-off hebben we alle informatie gebundeld en dit per thema gestructureerd. De belangrijkste thema’s waren onder andere: inclusiviteit, toegankelijkheid, betaalbaarheid, gezondheid en duurzaamheid.

Uitwerken naar posts

Nu we de hoofdthema’s hebben vastgesteld, is het tijd om hier concrete posts voor de ontwikkelen. Aan de hand van een gestructureerde contentkalender hebben we ongeveer 80 posts uitgewerkt.

Data-analyse

Maar heeft het ook effect? Uiteraard houden we alle resultaten bij in ons dashboard. Zo hebben we altijd inzicht in het succes van de berichten.

De vervolgstappen

De campagne draait nog volop! Binnenkort gaan we aan de slag met LinkedIn advertising. We gebruiken vier indrukwekkende fragmenten uit de documentaire, welke we onder de aandacht gaan brengen bij de doelgroep van Stroomlijn. Door een always-on campagne te combineren met een retargeting campagne willen we zoveel mogelijk videoweergaven krijgen!

Benieuwd naar de documentaire? Snappen we! Die vind je hier.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met je online uitdagingen?

RECENTE CASES

Duik in een van onze andere cases om meer succesverhalen te lezen.

Jouw resultaat = onze kracht

Ook samen mooie resultaten boeken? Neem vrijblijvend contact op.
Portretfoto Mees
Mees Ooms
SEO specialist
8,9/10
67 beoordelingen