Social media training

Home > Trainingen > Social media training
website overleg - TO BE FOUND

Ben je zakelijk al van start gegaan met social media, maar wil je de social media activiteiten naar het volgende niveau tillen? Dat kan! Denk hierbij met name aan het creëren van meer bereik, interactie en conversies. Een goede social media strategie helpt je hierbij en faciliteert bij het behalen van jouw online marketing doelstellingen.

Pas theorie direct toe in de praktijk

Naast de theorie ga je samen met onze ervaren trainer aan de slag, met het opzetten van strategisch social media plan. Na een volledige dag training, kun je van start met een strategisch plan op maat, waaronder een social media contentplanning.

De social media training bestaat uit 4 onderdelen:

1. Korte social media introductie

Wat zijn social media? Wat zijn de voor- en nadelen voor bedrijven? Wat kun je bereiken met social media? Waarom social media inzetten? De introductie schets een goed beeld over de mogelijkheden van social media voor jouw bedrijf.

2. Social media kanalen

We lichten de meest gebruikte kanalen verder toe: Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Wie gebruikt deze kanalen? Hoe werkt ieder kanaal (denk hierbij ook aan het algoritme van Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn)? Wat zijn de voor- en nadelen per kanaal? Welk kanaal moet je als mkb’er wanneer inzetten of juist niet? In overleg kunnen ook andere kanalen besproken worden.

3. Social media strategie

In dit onderdeel komen alle stappen van het realiseren van een social media strategie uitgebreid aan bod. Doelstellingen formuleren, doelgroepen segmenteren, een contentplanning maken, de marketingmix integratie en resultaten meten. Na iedere stap krijg je zelf de tijd om het onderdeel uit te werken. Uiteraard word je hierin begeleid. Na het doorlopen van alle onderdelen heb je een eigen strategie geformuleerd.

4. Social media tips en tools

De training eindigt met een aantal tips en tools. Deze maken het voor jou makkelijker om de strategie te realiseren en doelstellingen te behalen. Denk hierbij aan tips over het plaatsen van goede content of hoe je eenvoudig één bericht op meerdere kanalen kunt plaatsen. Klinkt handig toch?

Jouw resultaat = onze kracht

Slimmer worden in social media? Neem vrijblijvend contact op.
Portretfoto Danique
Danique Theunis
SEO specialist

Ben jij klaar voor een Social Media training? Test jezelf eerst!

Tijdens de TO BE FOUND social media training leer je alles over het creëren van meer bereik, interactie en conversies, waarvoor jij jouw eigen social media strategie op gaat stellen. Na de training kan je aan de slag met het opstellen van een strategisch social media- en content plan en de uitvoering hiervan.

De TO BE FOUND social media training trapt af met een social media introductie, gaat vervolgens in op de verschillende social media kanalen, komt tot de kern bij het maken van een social media strategie en sluit af met handige social media tips en tools!

Binnen één dag krijg je alle benodigde social media kennis op je afgevuurd. Met dank aan persoonlijke begeleiding weet jij je alle kennis eigen te maken en krijg je praktische tips en voorbeelden op maat. Jij gaat tenslotte met jouw eigen social media strategie en content planning naar huis!

Bij TO BE FOUND maken we onderscheid in een reguliere training, een 1 op 1 training en een incompany training voor bijvoorbeeld de gehele afdeling.