40 jaar Gelderblom Slagerij jubileum actie

Gelderblom
Home > Cases > Gelderblom

Gelderblom Slagerij bestaat 40 jaar, een hele knappe prestatie en een ideaal moment om dit te vieren met een jubileum actie. Of we deze actie online zo goed mogelijk onder de aandacht kunnen brengen om mensen te inspireren met recepten om vervolgens het jubileum pakket te bestellen. Sure, let’s go! Samenwerkend met Gelderblom Slagerij, Dorsvlegel en TO BE FOUND, ontwikkelden we fingerlicking content, een landingspagina voor de jubileumactie en een uitgebreide META campagne om de actie lokaal bij de 19 vestigingen onder de aandacht te brengen.

Resultaat

Een premium pakket verkopen voor €40,- met een budget van €4.250,- verspreid over 19 vestigingen met een looptijd van 2 weken is zeker geen instapniveau.

Clicks: met 37.119 klikken toonde de campagne een sterke betrokkenheid van de doelgroep. Dit aantal lag boven de gemiddelde benchmark in de foodsector, wat aangeeft dat de advertenties goed aansloegen en relevant waren.

Impressies: de campagne genereerde in totaal 895.693 impressies, wat garant stond voor uitstekende zichtbaarheid. Dit aantal ligt in lijn met de verwachtingen voor vergelijkbare campagnes in de foodmarkt.

Gemiddelde CPC: de gemiddelde kosten per klik (CPC) kwamen uit op €0,12, wat een zeer competitieve prijs is binnen de sector. Deze lage CPC toont aan dat de campagne kostenefficiënt werd uitgevoerd, wat essentieel is voor een goede ROI.

CTR: de click-through rate (CTR) van 4,14% presteerde aanzienlijk beter dan de gemiddelde CTR van 2-3% binnen de foodmarkt. Dit benadrukt de aantrekkingskracht van de advertenties en de relevantie voor de doelgroep.

Bereik: de campagne bereikte 301.594 unieke gebruikers, wat bijdroeg aan het vergroten van de merkbekendheid en een breed publiek aanspreekt. Deze brede reikwijdte zorgde voor meer merkherkenning en potentieel hogere toekomstige conversies.

Bestellingen: met 315 directe bestellingen en 20 aanvragen behaalden we met deze campagne een bovengemiddelde ROAS.

Learnings

Eerder dit jaar hebben we een BBQ campagne gedraaid en de learnings uit deze campagne hebben voor een vliegende start gezorgd voor de jubileum actie. De belangrijkste learnings die we hieruit hebben gehaald zijn:

Learnings

  • Met short content grijpen we de aandacht van de doelgroep en zetten we ze aan tot actie.
  • Met recept inspiratie zorgen we voor engagement met de advertenties.
  • Door een duidelijke actie te communiceren wordt de actie veel gedeeld met vrienden en familie waardoor het algoritme nog beter leert om de content aan de juiste doelgroep te tonen.

Campagne aanpak

1. Merkbekendheid vergroten: Gelderblom Slagerij wilde hun aanwezigheid in de foodmarkt versterken door een breed publiek te bereiken met hun premium vleesproducten.

2. Betrokkenheid verhogen: door relevante en aantrekkelijke advertenties te tonen, was het doel om de betrokkenheid bij de doelgroep te vergroten en uiteindelijk de conversies te verhogen.

3. Kostenoptimalisatie: met een efficiënte besteding van het marketingbudget richtte de campagne zich op het maximaliseren van de ROI (return on investment).

Content creatie

De inhoud van de advertenties werd afgestemd op de interesses van de doelgroep, waarbij de nadruk werd gelegd op de kwaliteit en ambachtelijkheid van de producten. Sterke visuele elementen en overtuigende call-to-actions zorgden voor een hoge betrokkenheid.

Gerichte advertenties

De campagne maakte gebruik van zorgvuldig geselecteerde doelgroepen op basis van gedrag, demografische gegevens en interesses. Dit zorgde ervoor dat de advertenties alleen werden getoond aan personen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd waren in de producten van Gelderblom Slagerij.

Een basis voor de toekomst

Gelderblom Slagerij, bekend om hun hoogwaardige vleesproducten, lanceerde een gerichte online campagne om zowel hun merkbekendheid te vergroten als hun doelgroep effectiever te bereiken. Door slim gebruik te maken van datagedreven marketingstrategieën, wist de slagerij niet alleen indrukwekkende resultaten te behalen, maar ook de benchmarks binnen de foodmarkt te overtreffen.

Conclusie

De online campagne voor Gelderblom Slagerij heeft bewezen een succes te zijn door niet alleen de benchmarks in de foodsector te overtreffen, maar ook door een solide basis te leggen voor toekomstige marketinginspanningen. De zorgvuldig uitgevoerde strategieën, effectieve targeting en efficiënte budgettering leidden tot uitzonderlijke resultaten. Met de opgedane inzichten kan Gelderblom Slagerij voortbouwen op deze successen om toekomstige campagnes verder te optimaliseren en hun merk nog sterker in de markt te zetten.

Recente cases

Benieuwd naar onze succesverhalen? Bekijk dan zeker ook onze andere cases:

Weten of we jou verder kunnen helpen?

Wil je meer weten over deze case of ben je benieuwd of wij jou met een soortgelijk vraagstuk verder kunnen helpen? Neem dan contact op met onze strateeg Wouter. Hij helpt je graag verder!
Wouter Troost
Online Strateeg
8,9/10
67 beoordelingen