"In 3 maanden tijd hebben we 25 vacatures ingevuld"

Sociale Dienst Drechtsteden
Home > Cases > Sociale Dienst Drechtsteden

Of we in 3 maanden tijd, 25 vacatures kunnen vullen en bouwen aan het werkgeversmerk met een online recruitment strategie. Sure, let’s go! Samenwerkend met diverse creatieven van de Sociale Dienst Drechtsteden, Rebellion Monkey en TO BE FOUND, implementeerden we een LinkedIn campagne met het principe van ‘fail cheap, fail fast, fail forward’.

Resultaat

We behaalden snel maximaal resultaat door meerdere campagnes op LinkedIn en A/B-testing uit te voeren. De eerste standaardvariant van onze test behaalde een gemiddelde click-through rate (CTR) van 1% met een cost per click (CPC) van €2,69, terwijl de testvariant een CTR van 1,66% en een CPC van €2,60 realiseerde. Een duidelijke winnaar werd snel zichtbaar.

We creëerden variaties op de ‘winnaar’ om het succes van de campagne te vergroten. Uiteindelijk bereikten we een CTR van 2,56% en een CPC van €0,92. Door te starten met meerdere creatives, elk met hun eigen expertise en voortdurend te testen, benutten we het budget optimaal.

Team online marketeers loopshot

Learnings

Tijdens het opzetten, testen en uitproberen met diverse creatives, ontdekten we snel wat wel en niet werkt binnen deze LinkedIn campagne. De belangrijkste learnings die we hieruit hebben gehaald zijn:

  • De doelgroep persoonlijk aanspreken is goed voor je doorklikratio. Hierbij is vanuit organisatie denken minder sterk dan denken vanuit de de doelgroep. 
  • Clean afbeeldingen zonder CTA kunnen bovengemiddelde resultaten halen, maar dit wil niet zeggen dat deze afbeeldingen niet meer verbeterd kunnen worden. 
  • Een duidelijke winnaar qua tekst ”sta je graag voor anderen klaar” was in het begin al zichtbaar. 
  • Het toevoegen van een duidelijke CTA heeft het doorklikratio laten stijgen van 1.85% naar 2.56%

Campagne aanpak

Voor onze campagneaanpak werken we samen met de sterke punten van zowel Rebellion Monkey als TO BE FOUND. Rebellion Monkey brengt creatieve visuals, terwijl wij gespecialiseerd zijn in online marketing. Via het 'Fail cheap, fail fast, fail forward' principe konden we snel leren wat wel en niet werkt binnen onze LinkedIn campagne. We begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk data door middel van een testbudget. Op basis van deze resultaten hebben de campagne uitgebreid met de succesfactoren die we hieruit konden halen. Met deze nieuwe opzet zijn we weer gaan testen, ontdekten we nieuwe kansen en optimaliseerde de campagne op basis van deze nieuwe inzichten. Hoe dit zich vertaald naar de stappen die we specifiek gezet hebben is alsvolgt:

Testcase opzetten

Creatives ingezet met de bijbehorende boodschap: de aanpak om de krachten te bundelen loont, direct een goede start: de test haalt gemiddeld een CTR van 1% en een gemiddelde CPC van €2,69. 1 duidelijke winnaar CTR van 1,66% en een CPC van €2,60 

Variaties ontwikkelen en doorgaan met testen

Variaties op de winnaar zorgen ervoor dat we door kunnen op het succes van de winnende variant, gemiddeld in de groep: CTR van 1,7% en een CPC van €1,70. 

Op basis hiervan kwam er werd er weer een winnende variant duidelijk met een CTR van 1,86% en een CPC van €1,40. 

Inzichten verzamelen en een winnaar kiezen

Bij de laatste test hebben we een variant die een indrukkende CTR van 2,56% haalt met een CPC van €0,92. De copy van de variant die de beste resultaten heeft behaald is: ”Sta je graag voor anderen klaar. Maak carriere met impact. want het goede doen loont.”.

Misschien heb jij de campagne wel voorbij zien komen 😉

Uitdagingen en opvallendheden

De uitdaging binnen deze campagne lag onder andere bij het vinden van een goede balans tussen design en online marketing. Het meest opvallende inzicht is dat we vanuit het design oogpunt de afbeeldingen binnen de campagne zo clean mogelijk wilden houden, terwijl we vanuit ons online marketing oogpunt juist een CTA in dit beeldmateriaal wilden verwerken. Dit om te testen of dit de resultaten zou verbeteren. En dit was inderdaad het geval. Zo gingen we door het toevoegen van een duidelijke CTA van een doorklikratio van 1.85 naar 2.56.

Ook qua copy is het opgevallen dat de koppen die de doelgroep persoonlijk aanspraken, veel beter aansloegen dan de koppen waar we vanuit de organisatie spraken. Zo werkte de kop ”Sta je graag voor anderen klaar. Maak carrière met impact. Want het goede doen loont.” veel beter dan koppen als ”Wil je meer doen met je sociale hart? Kom meewerken …”. 

Weten of we jou verder kunnen helpen?

Wil je meer weten over deze case of ben je benieuwd of wij jou met een soortgelijk vraagstuk verder kunnen helpen? Neem dan contact op met onze strateeg Wouter. Hij helpt je graag verder!
Wouter Troost
Online Strateeg

Recente cases

Benieuwd naar onze succesverhalen? Bekijk dan zeker ook onze andere cases: