Spring naar content

Habrobouw

Resultaten van deze case

75% meer aanvragen

Vertienvoudiging van organisatie bezoekers

11 top 10 posities in Google

Hoe hebben we dit bereikt

Iedere samenwerking die wordt aangegaan begint met een strategische sessie. Na het vaststellen van de identiteit, doelgroep, concurrenten, verbeterpunten voor huidige site en met welke doelstellingen de online marketing activiteiten worden ingezet zijn voor Habrobouw de volgende diensten ingezet:

De zoekresultaten verbeteren met SEO

Jaren geleden, toen Habrobouw bij ons aanklopte, was er nog niet eens een website. In die tijd hebben we een website gemaakt die laat zien welke diensten Habrobouw levert. Na verloop van tijd kwam Jan bij ons met de volgende uitdaging. Namelijk, dat hij zich met name wilt focussen op het plaatsen van een aanbouw / uitbouw bij woningen en dan op een unieke werkwijze, namelijk prefab. Of we hier iets mee kunnen? Natuurlijk!

Op basis van deze vraag zijn we gaan kijken hoe we de dienst aanbouw zowel voor de bezoeker als voor Google gemakkelijk vindbaar kunnen maken. We wisten namelijk al van welke zoektermen de doelgroep gebruik maakt, maar deze konden nog wel wat beter op de pagina verwerkt worden. Daarnaast hebben we de dienst aanbouw middels het uitbreiden van zowel het interne- en externe linknetwerk een stuk sterker neergezet. Gevolg? Een flinke stijging van de posities van relevante zoektermen!

Telefoon-mockup-Habro-bouw

Google Adverteren

Naast het optimaliseren van de SEO wilde ze hun SEA uitbesteden. Bij het opzetten en het optimaliseren van het Google Ads account hebben gekeken naar wat echt belangrijk is voor Habrobouw, namelijk de lokale vindbaarheid en het leveren van kwaliteit en zekerheid.

Bij Habrobouw ligt de focus op regionale offerte aanvragen. Binnen Google Ads konden we heel specifiek regio’s op geven waar de advertenties vertoond konden worden. Hierdoor zijn we alleen vertoond aan doelgroepen in de regio Zuid-Holland, zodat het advertentiebudget zo effectief mogelijk wordt ingezet.

Daarnaast onderscheidt Habrobouw zich door diensten aan te bieden op basis van kwaliteit en zekerheid. Met deze achterliggende gedachte zijn we aan de slag gegaan met het opzetten en optimaliseren van de advertenties, waarbij we goed hebben gekeken naar de concurrenten en hoe we ons hierin zo goed mogelijk konden onderscheiden. Door het continu testen van de advertentie koppen en beschrijvingen konden we steeds beter zien welke advertenties het beste presteerde binnen Google Ads. Hierdoor haalde we met de zoek campagnes een gemiddeld doorklikratio van maar liefst 18,55% in het jaar 2020.

Het effectief inzetten van Display adverteren

Met Google adverteren hebben we ook gekeken naar Display adverteren. Wanneer je online op zoek bent naar een aannemer voor je huis zul je waarschijnlijk meerdere websites bezoeken en niet in een dag een definitieve keuze maken voor een aanbouwer. Omdat je meerdere offertes wilt vergelijken en alleen met een aannemer in zee wilt gaan waarvan je zeker weet dat alles goed gaat en klopt. Met deze achterliggende gedachte zijn we gestart met display adverteren.

De display campagne van Habrobouw hebben we zo ingericht dat we deze eerdere websitebezoekers, die nog midden in het beslissingsproces zitten, opnieuw targetten met relevante banners van Habrobouw. Hierdoor komen deze ‘warme leads’ opnieuw in aanraking met Habrobouw terwijl ze op het internet aan het surfen zijn. Omdat deze doelgroep al interactie hebben gehad met Habrobouw wordt de kans steeds groter dat ze alsnog een offerte aanvragen op de website.

Ook schitteren op de eerste pagina van Google?