Spring naar content

Fortune Factory

Resultaten van deze case

40% omzetstijging via Google Ads

Top 10 rankings in Google met 72 relevante keywords

39% meer bezoekers in 2018

Hoe hebben we dit bereikt

Strategische Sessie

Iedere samenwerking wordt gestart met een strategische sessie. Zo is samen met Fortune Factory tijdens een succesvolle sessie achterhaald:

  • Wat de identiteit van Fortune Factory is;
  • Hoe de huidige website presteert en wat er verbeterd moet worden;
  • Wie de doelgroep is en waar deze zich bevind;
  • Wie de concurrenten zijn;
  • Welke doelen Fortune Factory heeft m.b.t. online marketing.

Een geschenkenwebshop zonder online marketing bestaat niet, zo dacht ook Jasper van Fortune Factory. Zij beheren verschillende webshops in de bijzondere relatiegeschenken branche, waarvan Geluk.com de grootste is. Via via kwam hij bij TO BE FOUND terecht en sindsdien hebben we al heel wat mooie resultaten geboekt met de inzet van Google Ads (Search & Shopping), Zoekmachine Optimalisatie en Contentmarketing.

In onderstaande video vertelt Jasper (Marketing manager bij Fortune Factory) welke resultaten er tot op heden zijn geboekt en hoe hij de samenwerking met TO BE FOUND ervaart.

Zoekmachine Optimalisatie

Door de inzet van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek is achterhaald met welke termen de doelgroep op zoek is gegaan naar de producten van Geluk.com. Met name door effectief in te spelen op ééndaagse-evenementen en feesten zoals Sinterklaas en Kerst zijn zeer positieve resultaten behaald. Maar denk ook aan ‘Dag van de Leraar’, ‘Dag van de Verzorger’, et cetera. Daarnaast is de website SEO-technisch geanalyseerd en zijn wijzigingen doorgevoerd om de organische bezoekers te doen stijgen.

Content Marketing

Na het zoekwoordenonderzoek wordt een blogplan opgesteld, een belangrijk onderdeel van content marketing. Het blogplan en bijhorende interne- en externe artikelen hebben als doel om organische bezoekers aan te trekken die op zoek zijn naar informatie, relevant aan de producten van Geluk.com. Daarnaast heeft ons uitgebreide linknetwerk kostbare externe links aangeleverd, hierdoor is de autoriteit van de website aanzienlijk gestegen.

Google Ads

Wij weten als Google Ads specialist dat Google Ads een perfecte aanvulling op zoekmachine optimalisatie en content marketing is. Door relevante zoektermen, sterke advertenties, de juiste targeting, goed afgestemde budgetten en de meest geschikte biedstrategieën zijn relevante bezoekers naar de website van Geluk geleid. Omdat advertenties boven de organische resultaten worden vertoond is het belangrijk om hier ook aanwezig te zijn.

Google Shopping

Met een goed geoptimaliseerde productfeed in het Google Merchant Center is Google Shopping ingezet. Door de inzet van Google Shopping zien potentiële klanten direct dat Geluk de aanbieder is, een afbeelding van het product, de naam van het product én de prijs. Met behulp van Google Shopping stelt Geluk zich in staat om relevant verkeer aan te trekken. TO BE FOUND raadt webshops te allen tijde aan Google Shopping onderdeel te maken van de online marketing kanalen.

Benieuwd wat jij voor elkaar kan krijgen met slimme online marketing?