Spring naar content

Euromate

Euromate is gegroeid door de inzet van slimme advertising

50% op de nummer 1 positie binnen Google Ads

Kosten per lead van €15,-

Gemiddeld 25 leads per maand

Euromate verkoopt effectieve luchtreinigers voor een schone binnenlucht. Door het reinigen van de binnenlucht zorgt Euromate er al meer dan 45 jaar voor dat de werkomgeving bij veel bedrijven veiliger wordt. Het doel van Euromate: een schone binnenlucht creëren voor iedereen. Wat bijdraagt aan de gezondheid van medewerkers, minder verzuim en langere levensduur van machines. Euromate kwam bij TO BE FOUND aan met de vraag of wij konden helpen met meer leads genereren, en daar wisten wij wel raad mee!

Zo’n grote luchtreiniger koop je niet zomaar even. Bij een klant als Euromate is het belangrijk dat we potentiële klanten op verschillende fases benaderen binnen de marketing funnel. Daarom hebben we bij deze klant effectief gebruik gemaakt van het See-Think-Do-Care model van Google. Zo hebben we inzichtelijk gemaakt op welke touchpoints we potentiële klanten moeten benaderen en via welk kanaal. Om zo de potentiële klant stap voor stap dieper de funnel in te laten gaan.

Google ads-euromate

Awareness creëren binnen de ‘See’ fase

Binnen de ‘See’ fase is Euromate actief op verschillende kanalen. Denk hierbij aan Social media kanalen zoals LinkedIn & Facebook. Daarnaast hebben we als SEA bureau Google Ads campagnes lopen. Doordat we samen met Euromate de Google Ads campagnes hebben weten op te zetten, hebben we frisse en up-to-date advertentieteksten kunnen schrijven. Met deze campagnes richten we ons op zoektermen waarbij potentiële klanten op zoek zijn naar informatie. Hierbij zorgen we ervoor dat Euromate bij 90% van de zoekopdrachten in de top 4 staat binnen Google, en bij 50% van de gevallen wanneer er gezocht wordt op op deze zoektermen zelfs op nummer 1. Hiermee zorgen we voor veel verkeer naar de website dat op zoek is naar informatie over luchtreinigers.

LinkedIn Advertising-euromate

Kwalitatieve leads genereren met LinkedIn Advertising

Naast Google Ads maken we gebruik van LinkedIn adverteren. LinkedIn het ideale kanaal om kwalitatieve leads binnen te halen. Als we kijken naar het totaal aantal social media platformen, is LinkedIn koploper in het verzamelen van leads. Dit maakt het erg interessant om op LinkedIn te adverteren voor B2B-organisaties, en dus ook voor Euromate.

Euromate heeft verschillende informatieve whitepapers die informatie geven over schone binnenlucht. Met de whitepapers als basis genomen, zijn we begonnen met campagnes opzetten met als doelstelling potentiële klanten informeren en inspireren in de ‘Think’ fase. Samen met Euromate hebben we doelgroep lijsten opgesteld, deze lijsten bestaan uit bedrijven die al een keer interactie hebben gehad met Euromate. Ideaal om deze doelgroepen opnieuw te targetten met een informatieve whitepaper!

We hebben advertenties opgebouwd waarbij we de doelgroep triggeren om een download te doen voor een whitepaper. Wanneer de doelgroep tot downloaden overgaat, genereert Euromate direct een lead. Deze leads worden opgevolgd in e-mailsystemen waarin ze in de volgende fase van de funnel terecht komen. Zo komen deze leads stap voor stap dichterbij om contact op te nemen met Euromate.

Met pakkende afbeeldingen en advertentieteksten in combinatie met opgestelde doelgroep lijsten halen we veel leads binnen tegen een gemiddelde van € 15,- per lead.

Banner euromate

Op het juiste moment zichtbaar zijn op de juiste plek

Gevonden willen worden op relevante zoektermen, dat was het doel bij het opzetten van de Google Ads campagnes. Zodat Euromate altijd op het moment zichtbaar is wanneer de doelgroep op zoek is. Daarnaast hebben we ook Display banners ontworpen voor nog meer zichtbaarheid.

Zo’n effectieve luchtreiniger koop je niet over één nacht ijs. Vandaar hebben we gekozen om ook zichtbaar te zijn in de Do-fase met een remarketing campagne. De remarketing campagne van Euromate hebben we zo ingericht dat we de eerdere websitebezoekers, die nog in deze think fase zitten, opnieuw targetten met relevante Display banners van Euromate. Hierdoor komen deze warme leads opnieuw in aanraking met Euromate terwijl ze op het internet aan het surfen zijn. Omdat deze doelgroep al interactie heeft gehad met Euromate, wordt de kans steeds groter dat ze tot conversie overgaan.

Ook samen mooie resultaten behalen?

“Wij zijn erg blij met TO BE FOUND, zij helpen ons altijd heel enthousiast met het krijgen van goede leads en het zorgen voor meer naamsbekendheid van Euromate. De lijnen zijn kort, er wordt altijd met ons meegedacht en we kunnen goed sparren samen. Dit geldt niet alleen voor de begeleiding van onze online marketing activiteiten in Nederland maar ook internationaal.”

Weten hoe andere klanten ons hebben ervaren? Lees hier meer cases