Spring naar content

Gratis Google AdWords promotiecodes voor meer advertentiebudget!

Google en gecertificeerde partners bieden regelmatig kortingsbonnen voor Google AdWords. Met deze promotiecodes, ook wel Google AdWords vouchers genoemd, wordt een AdWords tegoed toegevoegd aan jouw AdWords-account. Super toch?! TO BE FOUND is een gecertificeerde Google partner en daarom vertellen we je graag wat meer over de AdWords promotiecodes. Er zijn namelijk een aantal criteria wat betreft deze kortingsbonnen. Daarnaast leggen we je precies uit waar je Google AdWords promotiecodes kan vinden en hoe je ze verzilverd.

Wat zijn Google AdWords promotiecodes?

Google AdWords promotiecodes geven een tegoed cadeau aan het account van een adverteerder. Het is niet mogelijk om de kortingsbonnen zelf aan te vragen, maar soms worden ze wel uitgedeeld door Google zelf of door aangesloten partners, zoals TO BE FOUND.

Google ads

Wanneer heb jij recht op Google AdWords vouchers?

Meestal zet Google de AdWords vouchers in om nieuwe klanten te triggeren. Negen van de tien keer is het voor de huidige Google AdWords gebruiker niet eens mogelijk om zulke vouchers te verzilveren. Daarom is het belangrijk om de voorwaarden van de promotiecodes te controleren voordat je deze invoert. Google biedt introductie-aanbiedingen aan zoals het ontvangen van ‘gratis’ € 50,- Google AdWords tegoed wanneer er voor minimaal € 25,- aan clicks is besteed. Heb jij een Google AdWords promotiecode met een tegoed van € 50,- ontvangen? Zorg ervoor dat je deze code binnen 14 dagen na de installatie van je account hebt ingevuld. Vervolgens dien je binnen 14 dagen (nadat je de code hebt ingevoerd) voor minstens € 25,- aan klikken te hebben geïnvesteerd. Heb je aan allebei de eisen voldaan? Dan staat het cadeautje binnen één maand op je account.

Note: het verzilverde bedrag begint pas te lopen nadat de promotiecode is ingevuld. Het tegoed kan dus alleen worden gebruikt voor advertentiekosten die nog gemaakt moeten worden.

Het invoeren van de AdWords promotiecode

Voordat je de promotiecode van AdWords activeert moet een betaalmethode worden ingevoerd. Er zijn drie verschillende manieren om te betalen in Google AdWords. Aan de hand van de manier waarop jij je betalingen regelt, worden promotiecodes in het account verwerkt.

 • Automatische betalingen: vul de promotiecode in vóór de vervaldatum en start met het adverteren. Heb je ervoor gezorgd dat je aan de eisen van de desbetreffende promotiecode voldoet? Dan wordt het tegoed dat je cadeau krijgt binnen 31 dagen onder ‘Transacties’ geplaatst.
 • Handmatige betalingen: ook hier vul je de promotiecode in voor de vervaldatum, vervolgens zorg je ervoor dat je binnen de aangegeven termijn een handmatige betaling van minstens € 25,- uitvoert én dat dit budget binnen de aangegeven termijn is opgegaan aan klikken. Ook in dit geval wordt het gekregen budget binnen 31 dagen onder ‘Transacties’ geplaatst.
 • Maandelijkse facturering: geniet de maandelijkse facturering jouw voorkeur? Vul dan de code pas in nadat je de optie hebt ingevuld. Pas nadat je aan alle voorwaarden van de promotiecode hebt voldaan, wordt het tegoed weergegeven onder ‘Transactiegeschiedenis’.

 

Note: wil jij maandelijkse facturering gebruiken? Configureer deze instelling dan voordat je de code invoert. Wanneer dit niet gebeurt wordt de aanbieding ongeldig verklaard en gaat het tegoed verloren.

Hoe vul ik een Google AdWords kortingscode in?

Onderstaande stappen, afkomstig van Google, tonen aan hoe eenvoudig het is om een promotiecode te verwerken:

 1. Log in op jouw AdWords account.
 2. Klik op het tandwielpictogram en kies vervolgens Facturering en betalingen.
 3. Aan de linkerzijde staat Instellingen, klik hierop.
 4. Van de onderkant van de pagina staat vervolgens Promotiecodes beheren.
 5. Klik op de button + promotiecode
 6. Voer jouw promotiecode in.
 7. Klik tot slot op ‘Opslaan’.

Wat gebeurt er met mijn advertenties als het AdWords tegoed is verbruikt?

Stel je hebt in totaal € 75,- aan Google AdWords tegoed ontvangen en het is verbruikt, wat dan? Ook nadat jouw ‘gratis’ budget opgemaakt is, worden je advertenties getoond. Met andere woorden: je advertenties blijven klikken en de bijbehorende kosten genereren nadat het promotietegoed is verbruikt. Wel gaat dit dan weer van je eigen geld af. Je doet er dus goed aan om dagelijks te peilen hoeveel van het tegoed nog over is. Op deze wijze worden onvoorziene kosten voorkomen. Is jouw tegoed nog niet verbruikt? Geen zorgen, dit tegoed blijft geldig totdat jij besluit het uit te geven.

Wil jij een Google AdWords promotiecode ontvangen?

AdWords promotiecodes kunnen niet worden aangevraagd. Wel hebben zowel Google als alle gecertificeerde partners de mogelijkheid om verschillende promotiecodes vrij te geven. Ga jij een nieuw Google AdWords account opzetten en kan je wel wat extra budget gebruiken? Via onderstaande zoektermen heb je de meeste kans om mooie AdWords vouchers te vinden:

 • Google AdWords coupon 75 euro
 • AdWords coupon 2019
 • Google Ads coupon 2019
 • Gratis Google AdWords coupon
 • Google promotiecode
 • Promotiecode Google AdWords 2019
 • Promotiecode Google Ads 2019

Google Ad Grants: voor alle non-profit organisaties

In het kader van Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen (MVO) heeft Google in 2003 Google Grants geïntroduceerd. Non-profit organisaties krijgen hiermee de kans om onder strenge voorwaarden gratis AdWords-budget te krijgen. Google Grants AdWords-accounts hebben een dagbudget van $ 329,- en dit is een maandelijks budget van $ 10.000,-! Een prima budget om jouw non-profit doelen mee te bewerkstelligen lijkt ons! Om als organisatie in aanmerking te komen moet er aan strenge vereisten worden voldaan. Zo moet de organisatie over een CBF-Keurmerk beschikken of moet er een door de Belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) te zijn.

Google Ad Grants

Vragen over de Google AdWords promotiecode?

Neem vrijblijvend contact met onze SEA specialist op om de mogelijkheden te bespreken voor het ontvangen van een promotiecode van Google AdWords. Heb jij naar aanleiding van dit artikel vragen over de promotiecodes van Google of hoe jij het budget het best kan verbruiken? Ook dan helpen onze gepassioneerde online marketing specialisten jou graag!

Dus, de vragen waar we je in dit artikel antwoord op hebben gegeven. Test jezelf!

Google AdWords promotiecodes geven een tegoed cadeau aan het account van een adverteerder. Het is niet mogelijk om de kortingsbonnen zelf aan te vragen, maar soms worden ze wel uitgedeeld door Google zelf of door aangesloten partners, zoals TO BE FOUND.

Om gebruik te maken van de vouchers is het belangrijk om de voorwaarden van de promotiecodes te controleren voordat je deze invoert. Zo biedt Google introductie aanbiedingen aan van €50 promotiecodes, waarbij je binnen 14 dagen een waarde van €25 euro moet hebben besteed aan advertenties.

In Google Adwords zijn er drie betaalmogelijkheden te onderscheiden:
1. Automatische betalingen.
2. Handmatige betalingen.
3. Maandelijkse facturering.