Spring naar content

Call tracking

Online conversies zoals aankopen, offerteaanvragen en contactformulieren zijn eenvoudig inzichtelijk te maken. Maar de telefoontjes die worden verricht naar aanleiding van je online marketing activiteiten zijn niet (volledig) te meten. Zo vinden er in veel branches meer dan 52% van de conversies plaats door middel van telefonisch contact.

Is voor jouw organisatie telefonisch contact ook zeer waardevol? Dan is Call tracking een must. Maar welke kanalen genereren deze contactmomenten?

Waarom Call tracking?

Een potentiële klant bezoekt je website, is omver geblazen door je product of dienst en besluit direct telefonisch contact op te nemen. Deze persoon zit achter zijn/haar computer en belt met een smartphone. Helaas is het niet te achterhalen welk kanaal deze conversie heeft gerealiseerd.

De techniek achter Call tracking biedt de oplossing voor deze gemiste conversies. Call tracking genereert namelijk voor iedere bezoeker een dynamisch telefoonnummer. Een websitebezoeker die via Google Ads de website bezoekt krijgt op deze manier een uniek telefoonnummer te zien. Wordt dit telefoonnummer gebeld, dan koppelt de software het nummer aan het kanaal én de zoekterm.

Call tracking laat dus precies zien hoeveel telefonische conversies je kanalen genereren. Hierbij kan je denken aan kanalen als Google ads, Facebook adverteren, LinkedIn adverteren, SEO, direct verkeer enzovoorts.

Waarom je vandaag nog moet beginnen met Call tracking

Organisaties die Call tracking inzetten:

  • Hebben 100% inzicht in de waarde van hun online kanalen
  • Zien dat de inzet van online marketing vele malen waardevoller is dan voorheen werd gedacht
  • Besteden hun online marketing budget efficiënter