Spring naar content

Wat is Google Pagerank

PageRank (afgekort PR) of terwijl Link Populariteit is een methode om het belang van pagina’s op het internet weer te geven. Het is ontwikkeld door de oprichters van Google Inc. (Larry Page en Sergey Brin) in 1998 toen zij nog studeerden aan Stanford-universiteit. Die universiteit heeft het patent op PageRank terwijl Google een handelsmerk heeft op PageRank.

Met behulp van de Google Toolbar is het mogelijk om een indruk te krijgen wat de PR is. De Toolbar PageRank loopt van 0 ( het groene streepje ontbreekt dus Google vindt de pagina onbelangrijk ) tot en met 10 ( het groene streepje is over de volle breedte te zien en Google vindt de pagina zeer belangrijk ).

Deze toolbar kunt u eventueel downloaden op: Google Toolbar downloaden

Om de zoveel tijd is er de Google PageRank Update, hierbij worden de diverse databases van Google gesynchroniseerd waar het de backlinks betreft. Backlinks zijn het aantal links verwijzend naar uw website, als ook de “kwaliteit” hiervan. Deze hebben invloed op uw zoekmachine posities. Bij deze update krijgt het groene streepje eventueel een nieuwe waarde.

Wanneer u in de tijd voor de update veel aandacht heeft besteed aan het verkrijgen van links verwijzend naar uw website dan zult u nu naar alle waarschijnlijkheid profiteren van deze Google PageRank Update. Bestaan uw backward links met name uit links van weblogs, forums of massaal ingekochte vermeldingen op linkpagina’s en soortgelijke initiatieven, dan kan uw zoekmachine positie na deze Google PageRank Update wel eens lager uitvallen dan voorheen.

Een hoge PR helpt om bovenaan de zoekresultaten te komen, maar het is zeker niet zo dat alleen een hoge PR van belang is. Wel is het mogelijk om op deze manier pagina’s bovenaan de zoekresultaten te krijgen bij zoekwoorden die eigenlijk niets met die pagina te maken hebben (zgn. Googlebom-methode).

Wilt u met uw website ook een hogere PageRank behalen? TO BE FOUND kan het voor u verwezenlijken. Met onze specialistische kennis weten wij precies waar we uw website moeten aanmelden om uw PageRank te doen laten stijgen. Neem voor een vrijblijvend advies contact op met TO BE FOUND of vul het contact formulier in.