Spring naar content

Google Penalty? Check hier de SEO valkuilen

Je site is weggezakt in de zoekresultaten? Hoe kan dat?
Normaliter kan dit twee oorzaken hebben, ervan uitgaande dat je zelf niets op je website verandert hebt:

  • Je site heeft een penalty van Google gekregen
  • Links naar je website zijn massaal verdwenen

Wij zullen vandaag ingaan op de eerste reden: Een Google penalty

Wat is een Google Penalty

Een Google Penalty is een soort van ‘straf’ die je site kan krijgen van Google als je jezelf niet aan de regels houdt. Deze regels Richtlijnen Webmasters.

Wat is de reden dat je een Google Penalty krijgt?

Dit kan verschillende redenen hebben, hieronder werken we de meest voorkomende redenen uit.

  1. Aanmelden bij duizenden zoekmachines
  2. Doorway pages
  3. Cloaking
  4. Dumpdomains
  5. Linktekst Bombing
  6. Verborgen Tekst

Aanmelden bij duizenden zoekmachines

Het aanmelden bij duizenden zoekmachines of linkpagina’s heeft totaal geen zin en is tevens niet mogelijk. Belangrijk is om bij de meest gebruikte zoekmachines en kwalitatief goede linkpagina’s aangemeld te worden, vaak zijn deze op twee handen te tellen.

Doorway pages

Dit zijn pagina’s die erop zijn gericht om via reclamebanners en links bezoekers naar een andere pagina verder te leiden, zonder dat op deze doorway pagina’s inhoudelijke en informatieve informatie staat die van belang is voor de bezoeker

Cloaking

Wanneer een zoekrobot een website bezoekt en deze iets anders voorgeschoteld krijgt dan wanneer een bezoeker deze site bezoekt noemen we dit ‘cloaking’ of terwijl verborgen. Deze vorm van misleiding wordt op den duur door zoekmachines herkent en niet op prijs gesteld.

Dumpdomains

Domeinen die kortstondig trachten om veel bezoekers te trekken d.m.v. onzinnige naamgeving en teksten ten einde hoog te scoren in de zoekmachines. Wanneer ze herkent worden als zodanig worden ze over het algemeen direct uit de zoekresultaten van de zoekmachine verwijderd.

Linktekst bombing

Het plaatsen van zeer veel links met dezelfde benaming gericht naar één en dezelfde website. Hierdoor zal de zoekmachine deze website op deze zoekterm hoog in de resultaten plaatsen, waarbij het mogelijk is dat deze zoekterm helemaal niet op deze website voorkomt.

Verborgen tekst

Een vaakvoorkomend verschijnsel is het verbergen van tekst op een pagina. Het gebeurt door de tekst dezelfde kleur te geven als de achtergrond van de website. Op deze manier zien bezoekers deze tekst niet staan, maar de zoekrobot wel. Sommige zoekmachines kunnen dit tegenwoordig onderscheiden en delen hier strafpunten voor uit.