Spring naar content

Het is zover: Google keert vandaag het beloofde advertentietegoed uit aan MKB-bedrijven!

Eind maart maakte Google bekend dat ze MKB-bedrijven tegemoet willen komen tijdens de coronacrisis met extra advertentietegoed om haar trouwe klanten te ondersteunen. Het bedrag van het GRATIS advertentietegoed verschilt per klant en wordt berekend op basis van eerdere Google Ads uitgaven. Je kunt vanaf vandaag bekijken hoeveel advertentietegoed jij ontvangt van Google!

Wanneer kom je in aanmerking voor het advertentietegoed?

Je komt in aanmerking wanneer je tien van de twaalf maanden van 2019 en in januari en/of februari van dit jaar met een Google Ads account geld hebt uitgegeven. Als het goed is, heb je hierover een mail ontvangen van Google maar je kunt het zelf ook bekijken door in te loggen op je Google Ads account.

Vanaf wanneer kun je het advertentietegoed gebruiken?

Google geeft aan dat het advertentietegoed per 1 juli automatisch wordt toegepast op de accounts die in aanmerking komen. Wij zien echter dat bij sommige klanten van ons dit advertentietegoed vandaag al wordt gebruikt. Je hoeft dus niks te doen om hiervan gebruik te maken. Het advertentietegoed is bruikbaar tot en met 31 december 2020. Wanneer je hierna nog advertentietegoed hebt openstaan vervalt het, super zonde dus om het niet zo snel mogelijk te investeren.

Meer weten?

Wil je meer weten over het advertentietegoed? Of wil je jouw Google Ads uitbesteden en je Google Ads campagne optimaliseren? Wij helpen je graag!

Volg ons ook op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram voor de laatste online marketing ontwikkelingen!