Spring naar content

HOW TO: Een gebruiker toegang geven tot Google Analytics

Om de resultaten van SEO en/of SEA werkzaamheden goed te beoordelen maken wij gebruik van Google Analytics. Door deze stappen te volgen kan jij gebruikers toevoegen in Google Analytics. Mocht je er niet uitkomen, schroom dan niet en neem contact met ons op.

Stap 1: Log in via: http://www.google.com/analytics/

Als de URL hierboven is geopend klik je vervolgens rechtsboven op de knop ‘Aanmelden’.

Google-Analytics-aanmelden

Stap 2: Klik linksonder op ‘Beheerder’

Als je succesvol bent ingelogd krijg je een scherm zoals hieronder te zien. Linksonder vind je de knop “Beheerder”. Klik hier op en ga gauw door naar stap 3!

Google-Analytics-beheerder

 

Stap 3: Zoek onder ‘Account’ de juiste website op waarvoor jij ons toegang wilt verlenen

Als je de beheerder knop hebt gevonden, dan krijg je een scherm zoals hieronder. De opties zijn verdeeld onder drie categorieën. Namelijk: ‘Account’, ‘Property’ en “Weergave”.

Ga in de eerste kolom (Account) naar het account waar de betreffende websites/webshops onder zitten. Klik het desbetreffende account aan (1). Klik vervolgens op “Gebruikersbeheer” (2).

Google-Analytics-account

 

Stap 4: Gebruikersbeheer

Onder “Gebruikersbeheer” vind je alle huidige gebruikers binnen het account. Maak gebruik van het veld “Rechten toevoegen voor: (1)” om 2bfound.online.marketing@gmail.com toe te voegen als gebruiker. Kies bij rechten voor “Bewerken (2)” zodat we wijzigingen door kunnen voeren in het geval dat we tot een overeenkomst komen. Dit kan ook later worden aangepast als jullie dit prettiger vinden. Vervolgens vink je “Deze gebruiker per e-mail informeren (3)” aan zodat wij direct aan de slag kunnen zodra jij ons hebt toegevoegd. Tot slot nog even op “Toevoegen (4)” klikken en missie geslaagd!

Google-Analytics-gebruikers

 

Google-Analytics-gebruiker-toevoegen

 

PS. zie je niet de mogelijkheid om een gebruiker toe te voegen, dan heeft dat te maken met het feit dat je zelf niet de juiste rechten hebt om iemand toe te voegen. In dat geval dien je contact op te nemen met degene die jouw ooit in het verleden toegang tot Google Analytics heeft verleend, want die persoon heeft dan wel de juiste rechten om iemand toe te voegen.

Meer weten?

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op! Op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook, en Instagram!

Download handleiding Gebruiker toevoegen Google Analytics

Dus, de vragen waar we je in dit artikel antwoord op hebben gegeven, test jezelf!

Dit artikel is een eenvoudig stappenplan, wat je zó kunt doorlopen. Bekijk het stappenplan daarom direct door op de link te klikken.

Door in Google Analytics gebruikers toe te voegen kan jij je collega’s inzicht geven in de online prestaties van de website. Geef je collega’s die verder niets mogen bewerken bijvoorbeeld ‘alleen lezen’ rechten!

Ja! TO BE FOUND stuurt al haar klanten maandelijks updates van de prestaties van de website. Wil jij ook meer uit je website halen? Neem eenvoudig contact op.